Rittbeskrivelse

Brumunddal SK har gleden av å invitere til NM/UM/UL Terrengsykling 2020. Det er Norgesmesterskap (NM) for junior, senior og master, og ungdomsmesterskap (UM) for 13-16 år. For 12 år og yngre er det ungdomsleker (UL). For enkelhets skyld kalles alle rittene for NM nedenfor.

Brumunddal SK arrangerte for første gang NC MTB Rundbane og kortbane på Veldre Sag i 2019, og tilbakemeldingene fra deltakere og støtteapparat var meget gode. Veldre Sag er en etablert arena for langrenn (NC tidligere i år) og skiskyting (Hovedlandsrenn 2018). Med etableringen av Veldre Sag Terrengsykkelarena tror vi – beskjedent nok - at vi har en av Norges beste helsårsarenaer. Nytt til dette årets ritt er et nytt aktivitetsområde som bl.a. inneholder hopp/drops, rockgardens og wallride. Dette vil bli inkludert i XCO-løypa.

Et bilde som inneholder utendørs, sitter, mann, tre
Automatisk generert beskrivelse

Mesterskapet består av 2 disipliner – Rundbane XCO og Sprint XCE. Lørdag 29. august arrangeres NM rundbane (XCO), og søndag 30. august er det sprint (XCE) som står på programmet. På grunn av smittehensyn og begrensninger i arrangementsstørrelse vil søndagens XCE kun være UM og NM – dvs. for 13 år og oppover. Lørdag vil alle klasser fra 6 år og eldre kunne delta.

NM Rundbane (XCO)

Rundbanerittet går i den nye konkurranseløypen på Veldre Sag. Underlaget er variert, og har naturlige og bygde hindre. Det er hårnålssvinger, rock gardens, drops, hopp, doseringer, single tracks, wallrides m.m. Det er både naturlige og bygde elementer. Rød løype er 5,3 km og har en akkumulert klatring på 115 m. Blå løype har mye av de samme elementene, men mindre innslag av drops. Alle vesentlige elementer har A- og B- spor.


NM Sprint (XCE)

Sprintløypen er småkupert med en kjøretid på rundt 2 minutter og inviterer til tette og intense dueller i publikumsnære omgivelser. Løypen vil ha både naturlige og bygde elementer. Det vil kunne bli gjort tilpasninger, basert på antall påmeldte i de ulike klassene. På grunn av tillatte arrangementsstørrelse og smittehensyn vil ikke ryttere under 13 år kunne kjøre sprint. For 13 år og oppover vil det være prolog med påfølgende finaleheat.

Figur 1 Fjorårets norgesmester, Erik Hægstad, i luftig svev. Bilde: Sykkelmamma


Levert av IdrettenOnline